Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
O´Conner, Coco
When I Was Your World
(BRC)

Ursprungligen från Alabama debuterade Coco O´Connor 2015 med albumet ”Turquoise” och släpper nu sitt tredje album, delvis inspelat i Nashville. Albumet innehåller tio egenkomponerade låtar med influenser från såväl folk som country och soul.

”When I Was Your World” är producerat av Bill McDermott som arbetat med bland andra Emmylou Harris, George Strait och Tim McGraw.

Som låtskrivare har Coco O´Connor en imponerande bredd både vad gäller texternas temata och musikaliska uttryck. Hon lyckas här väl med att producera ett varierat album där nya pärlor hittas vid varje spelning. Hon har dessutom en röst som alldeles självklart anpassas till låtarnas innehåll och tempo. Den ömsinta titellåten med sprött gitarrkomp av O´Connor, samsas väl bredvid den gospelinspirerade ”White Horse”, kanske starkaste låten, där bakgrundskören The Shoals Sisters insatser för mig att tänka på The Sweet Inspriations. För övrigt är de instrumentala arrangemangen, med diverse stränginstrument i förgrunden, genomgående väldigt innovativa.

Avslutande ”Trophies, Tiaras and I Love You´s” med sin reflekterande text syr elegant ihop albumet.

Är det soul? Ibland

Är det pop? Emellanåt

Är det americana? Kanske

Men mest av allt är det musik av en artist som vet vad hon vill och har förmågan att leverera musik som hart när tar andan ur mig som lyssnare och som levererat ett album fyllt av generisk pop som håller hela vägen ut.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.