Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Price, Margo
That’s How Rumors Get Started
(Loma Vista)

Margo Price är en av flera unga countrysångerskor som ger bilder av livet bakom de romantiska schablonerna, bilder som i några få streck fångar en tröstlös tillvaro.

Det är inget nytt i countryn, men den naturalistiska närvaron och den ödesbestämda tron på att inget i grunden kan ändras ger en ny accent åt countryns bild av livet i de lägre skikten utanför metropolerna. Angaleena Presley, Emily Scott Robinson, Karen Jonas och Margo Price är några namn.

»That’s How Rumors Get Starte«d är Margo Prices tredje skiva, och den är lika övertygande som de föregående. Hon sjunger med skör, lätt raspig röst.

I kompet dominerar Jeremy Iveys tolvsträngade akustiska gitarr och Matt Sweeneys brutalare elgitarr, som ofta låter taggtrådssträngad. Det skapar spänningsladdade kontraster, som ger ytterligare kontur och expressiv verkan åt Margo Prices röst och sångernas gestaltade erfarenhet.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.