Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Brun, Ane
Duets
(DetErMine/V2)

Kära Ane.

Fick din nya skiva häromdan och tänkte jag skulle dela med mig av några tankar och synpunkter. Nu kanske du skiter högaktningsfullt i vad jag tycker och tänker men ändå, her goes nothing:

Först och främst; inte bara är det här en särdeles bra idé – jag älskar ju duettplattor – du har dessutom så utsökt smak när det gäller sångpartners. »Lift Me«, den du gör ihop med Madrugada är tamejfan bland det finaste jag hört på år och dag. Makalös låt, makalöst arr och makalös sång. En rysare! Och att du är väl förtrogen med din gamle turnékompanjon Teiturs sätt att sjunga, och kan följa hans minsta nyans hörs ju på »Rubber«. Tummen upp där!

Trudelutterna med Lars Bygdén och Ron Sexsmith hade jag ju redan hört, men det är väl ok att lägga med dom, även om jag aldrig varit särskilt förtjust i »Song No 6«. Att plocka upp Sam Browns gamla »Stop« är ju inte annat än genialt! En kanonlåt som förtjänar att tas upp igen, och du och Liv Widell, som jag aldrig hört talas om, gör ju en grym version!

Du kanske inte vet detta, men jag har haft lite svårt för The Tiny. Jag vet, ni är kompisar och så, men det hjälps inte. Men efter att ha hört »Across The Bridge« ska jag definitivt ge dem en chans till. För din skull.

Magnus Tingseks platta älskar jag, liksom Tobias Fröbergs, men det vettefan om inte de låtar du gör med dem slår vadsomhelst från deras egna album. Särskilt Tingsek-låten. Körerna! Jag säger det igen: körerna! Jääääävlar, alltså.

Wendy MacNeill var också en ny bekantskap, men en väldigt trevlig sådan. »Such A Common Bird« är ju lite udda, men den växer, och den är numera en av mina favoriter. Apsnyggt arr med dragspel och stråkar. Som du märker har jag inte så mycket invändningar. Jag gillar det mesta. Väldigt mycket. Och inte för att förringa dina tidigare plattor, men detta är den bästa skiva du gjort.

Sådär, då var det sagt. Gör med detta vad du vill. Nu ska jag gå och sätta mig på balkongen, ta ett glas vin eller två, röka ett paket cigg (eller två) och lyssna på »Duets« tills fladdermössen som bor under min takås kan sjunga med i varenda jävla låt.

Högaktningsfullt,
/ O

/Ola Karlsson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.