Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Brun, Ane
Duets
(DetErMine/V2)

KĂ€ra Ane.

Fick din nya skiva hÀromdan och tÀnkte jag skulle dela med mig av nÄgra tankar och synpunkter. Nu kanske du skiter högaktningsfullt i vad jag tycker och tÀnker men ÀndÄ, her goes nothing:

Först och frĂ€mst; inte bara Ă€r det hĂ€r en sĂ€rdeles bra idĂ© – jag Ă€lskar ju duettplattor – du har dessutom sĂ„ utsökt smak nĂ€r det gĂ€ller sĂ„ngpartners. »Lift Me«, den du gör ihop med Madrugada Ă€r tamejfan bland det finaste jag hört pĂ„ Ă„r och dag. Makalös lĂ„t, makalöst arr och makalös sĂ„ng. En rysare! Och att du Ă€r vĂ€l förtrogen med din gamle turnĂ©kompanjon Teiturs sĂ€tt att sjunga, och kan följa hans minsta nyans hörs ju pĂ„ »Rubber«. Tummen upp dĂ€r!

Trudelutterna med Lars BygdĂ©n och Ron Sexsmith hade jag ju redan hört, men det Ă€r vĂ€l ok att lĂ€gga med dom, Ă€ven om jag aldrig varit sĂ€rskilt förtjust i »Song No 6«. Att plocka upp Sam Browns gamla »Stop« Ă€r ju inte annat Ă€n genialt! En kanonlĂ„t som förtjĂ€nar att tas upp igen, och du och Liv Widell, som jag aldrig hört talas om, gör ju en grym version!

Du kanske inte vet detta, men jag har haft lite svĂ„rt för The Tiny. Jag vet, ni Ă€r kompisar och sĂ„, men det hjĂ€lps inte. Men efter att ha hört »Across The Bridge« ska jag definitivt ge dem en chans till. För din skull.

Magnus Tingseks platta Àlskar jag, liksom Tobias Fröbergs, men det vettefan om inte de lÄtar du gör med dem slÄr vadsomhelst frÄn deras egna album. SÀrskilt Tingsek-lÄten. Körerna! Jag sÀger det igen: körerna! JÀÀÀÀÀvlar, alltsÄ.

Wendy MacNeill var ocksĂ„ en ny bekantskap, men en vĂ€ldigt trevlig sĂ„dan. »Such A Common Bird« Ă€r ju lite udda, men den vĂ€xer, och den Ă€r numera en av mina favoriter. Apsnyggt arr med dragspel och strĂ„kar. Som du mĂ€rker har jag inte sĂ„ mycket invĂ€ndningar. Jag gillar det mesta. VĂ€ldigt mycket. Och inte för att förringa dina tidigare plattor, men detta Ă€r den bĂ€sta skiva du gjort.

SĂ„dĂ€r, dĂ„ var det sagt. Gör med detta vad du vill. Nu ska jag gĂ„ och sĂ€tta mig pĂ„ balkongen, ta ett glas vin eller tvĂ„, röka ett paket cigg (eller tvĂ„) och lyssna pĂ„ »Duets« tills fladdermössen som bor under min takĂ„s kan sjunga med i varenda jĂ€vla lĂ„t.

Högaktningsfullt,
/ O

/Ola Karlsson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.