Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Meadow Creek
Pieces of Driftwood
(Paraply Records)

Linda och Peter Dahl är Meadow Creek och gjorde 2017 en imponerande debut med albumet ´Til Death Do Us Part”. Nu är de tillbaka med ”Pieces of Driftwood”. Makarna beskriver själva de egenkomponerade tio låtarna som vrakgods som spolats i land, var och en med en egen historia.

Jag har ingen anledning att opponera mig mot den beskrivningen. Meadow Creek har skrivit tio lysande låtar som starkt bidrar till att göra albumet så omväxlande som det är från början till slut. Arrangemangen är genomgående innovativa och med de utmärkta sånginsatserna lyckas man göra albumet till en organisk helhet.

Tillsammans med bland andra Jimmy Glavå (gitarr), Petra Wahlgren (fiddle) och Johan Gullbo (Hammond) har man fött fram ett rakt och okomplicerat album befriat från överlastade arrangemang som ställer sig i vägen för känslorna.

”Pieces of Driftwood” är ett i många stycken ett hjärtskärande vackert album. Meadow Creek har hittat sin egen röst. Något att bygga resten av karriären på.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.