Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Romano, Daniel
Okay wow
(You've Changed/Border)

Den notoriskt ombytlige och ständigt oförutsägbare Daniel Romanos spelevinkerier vet ingen ände. På tio korta år har artisten bytt kostym många gånger nog för att räcka en hel karriär. Kasten har varit tvära och överrumplande, men också hängivna och imponerande angelägna.

På »Okay wow« sammanfattar Romano de senaste årens snärtiga poppersona i ett hopkok av livetagningar från fjolårets skandinavienturné.

Det är ett elektriskt, eldfängt och alldeles ljuvligt spektakel där Romano vanan trogen stöper om såväl den tidiga karriärens George Joneska country och senare års mångsidiga cocktail av sjuttiotalsdoftande genreutflykter till ett slags ohelig förening av Lee Hazlewood, The Ramones och, för all del The Replacements.

Femton spår och fyrtiofem minuter kort bjuder »Okay wow« få andningspauser. Istället ger det en laddad och högintensiv ögonblicksbild av ett konstnärskap i ständig förändring, som sprakar av liv och aldrig sinande upptäcktslystnad.

Tidigare publicerad på www.markandersson.se

/Mark Andersson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.