Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Tunstall, KT
Eye To The Telescope
(Relentless/EMI)

Oj, vad jag skulle vilja gilla »Eye To The Telescope«. Jag tycker ju egentligen att den här unga skotskan är rätt cool, och att hon sjunger fränt, och att hon inte alls är tokig på att skriva låtar. Men det finns nånting med skivan som jag inte riktigt blir klok på. Om det är produktionen eller låtarna, eller kanske något helt annat, är jag inte riktigt säker på.

Singeln, »Black Horse And The Cherry Tree« har du säkert redan sett och hört på ZTV eller MTV, och den är, i all sin loja rockabillypopskrud, plattans absolut finaste stund. Problemet är lite att den sticker ut för mycket. Hade det bara funnits lite fler idéer av samma fräschör och uppfriskande attityd hade »Eye To The Telescope« mycket väl kunnat bli sensationellt. Och hade låtar som »Under The Weather«, »Silent Sea« och »False Alarm« fått en lite annorlunda, mindre varsam behandling hade säkert deras inneboende kvalitet kommit bättre till sin rätt.

Svenske Martin Terefe har gjort underverk med Ron Sexsmiths senaste plattor, men de låtar han medverkar på här påminner mest om den han gjorde med Shea Seger för några år sedan. Det låter lite mossigt. Men även när Steve Osborne sitter vid spakarna går det inte att komma ifrån att KT Tunstalls personlighet nästan helt suddas ut och kvar blir bara en välljudande, men ack så ordinär singer/songwritersmet.

/Ola Karlsson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.