Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Favorite Hippies
Northern Skies
(eget)

Den begåvade gitarristen Örjan Mäki känner vi sedan gammalt som en av grundpelarna i Willy Clay Band - Kirunabandet som med Will Kimbrough-producerade debutplattan Rebecca Drive 2005 fick den svenska americana-familjen att tro på en ny guldålder. Bandet gjorde en uppföljare fyra år senare, Örjan Mäki, ursprungligen från en liten by utanför Pajala, flyttade ner till Norrtälje-trakten och anlitades flitigt som kompmusiker åt turnerande amerikaner som Chip Taylor, Doug Seegers och ovan nämnde Kimbrough. Mäki satt inte på händerna när Willy Clay sattes på hold, 2010 bildade han egna bandet Favourite Hippies som kom med första skivan Sidekick stories 2013.

Nu kommer tredje plattan Northern Skies med en bukett gediget skrivna stilar trattade ner i Mäkis Fender. Har skrivit det tidigare, men det håller fortfarande streck: Örjan Mäki är en gitarrist som man varje gång får nya insikter av, där greppbrädan är en kontinent att gå i dialog med, inte att ta herrevälde över. Tillbakalutat, smart och välspelad southern rock, och country med en honky-tonk-tryckare som Tears in the jar som en av favoriterna och skönt tunga Organize. Tom Petty, Allman brothers, Blackberry smoke och Neil Young lurar i vassen.

/Magnus Östnäs

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.