Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Tucker, Tanya
While I´m livin´
(Fantasy)

»While I’m livin’« är Tanya Tuckers första skiva sedan 2009 och hennes första med originalmaterial sedan 2002 Vi var nog många som trodde att hon dragit sig tillbaka, men den nya skivan är lysande.

Brandi Carlile från Highwomen och Shooter Jennings har producerat, båda med känsla för Tanya Tuckers integritet. De försöker inte stöpa om henne, bara lyfta fram det som gör henne unik. Tucker pendlar som vanligt mellan sprött antydda, djupa känslor och en vildare hellraiser-attityd.

Och hon visar också sin förmåga att tolka öden på livets baksida, för dem som inte bara »has fallen off the wagon« utan som också krossats under hjulen. Och »Mustang Ridge« kunde varit en tidig Charlie Daniels-låt.

Allra bäst är Tanya Tucker i Brandi Carliles »Wheels of Laredo«, rentav bättre än Carliles egen version med The Highwomen. Hon tolkar den förtätade texten om längtan till en kvinna söder om floden och kritiken mot en politik som bygger murar med total närvaro.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.