Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Crowell, Rodney
Texas
(RC1 Records)

Rodney Crowell har alltid haft en osviklig känsla för melodier, men de senaste tjugo åren har hans uttryck fördjupats med mer erfarenhetsbaserade texter, som på skilda sätt anknyter till hans bakgrund i Texas. Det började med mästerverket »The Houston kid«, 2001.

Och nu kommer »Texas« med suveräna ögonblicksbilder och interiörer från staten. Det kan vara uppsluppet som i »Deep in the heart of uncertain Texas«, med med oroande undertoner, eller dramatiskt och ödesmättat som i »The Border«.

Tillsammans bildar sångerna en svärtad brokad, där även det hoppfulla kan vändas i sin motsats. Det finns alltid en skallerorm någonstans, trots allt.
Crowell har valt gäster med förankring i Texas: Steve Earle, Willie Nelson, Lee Ann Womack, Lyle Lovett och Billy Gibbons. Men även andra gäster bidrar till ett varierat uttryck. Och det var längesen Gibbons lät så bra, som i »56 fury«.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.