Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Seegers, Doug
A Story I Got To Tell
(BMG)

Gränsöverskridande är ett av mina favoritord. Och Doug Seegers nya LP är verkligen det. På gott och ont. Superproducenten Joe Henry har flyttat Doug från Nashville till LA och enrollerat Jackson Browne.

Å ena sidan betyder det att Dougs eget uttryck tar stryk. Å andra sidan får jag treva efter namn som Roy Orbison när jag ska beskriva en blivande klassiker som soulballaden »Falling Star«, med snyggt blåsarr av Joe Henrys son.

Dessutom är Doug fortfarande en sjuhelvetes låtskrivare. »Out On the Street« har även den klassikerstämpel, »Give It Away« säger allt om Dougs filosofi och både »Angel From A Broken Home« och »Life Is A Mystery« är strålande låtar.

Joe Henry har putsat upp Doug, polerat soundet men det är fortfarande Dougs hjärta som slår!. »Rockabilly Bug« är en bagatell, men gud vad det svänger om Doug och Levon Henrys tenorsax!

/Christer Olsson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.