Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Logan Vasquez, Matthew
Lightn up
(Dine Alone/Border)

De tvära kasten dominerar Matthew Logan Vasquez tredje album i eget namn. Ena stunden vågar han närgången, ja bokstavligt talat intim skaldekonst om familjen, det kringflackande musikerlivet och diskrepansen dem emellan, i den andra släpper han eftertanken för ett vältrande i muskulös collegerock.

»Light’n up« är således ett album med dålig impulskontroll, men det är också en samling sånger som på ett fint sätt speglar dispositionen i artistens liveframträdanden där det bångstyriga lynnet för det mesta blottas ofiltrerat och uppriktigt.

Också i det korta albumkoncentratet bär Vasquez sitt hjärta utanpå kroppen. Här finns en en underliggande (och stundtals besvärande) undertext som skildrar psykologin i artistens omlokalisering från Texas till Oslo. Det är en spännande ariadnetråd som dessvärre inte följs till slutet, istället tappas den bort i en förvisso omedelbart underhållande men i spretigheten tämligen kortlivad helhet.

Tidigare publicerad på www.markandersson.se

/Mark Andersson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.