Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Clementine
Letting Go
(Good Luck Studio)

Clementine Volker är från Nederländerna och, vad jag förstår, i huvudsak aktiv med sin musik i Europa. Albumet som är inspelat i Nashville och producerat av Wyatt Isterling som också skrivit hälften av låtarna tillsammans med olika partners. 2013 släppte hon sitt debutalbum ”Special to me” som jag inte hört.

Det är en varm och ömsint musik, som utmärkt bärs upp av Clementines fängslande och på samma gång familjära stämma. Albumet inleds med en utsökt version av Mimi och Richard Farinas ”The Swallow Song”, som här framförs i ett arrangemang bortom de traditionella akustiska versionerna. Reflekterande ”Where the Rivers Flow” och ”Lost Child” är två andra låtar där Clementines röst övertygar stort. Bästa spår, ”50 Years”, skriven av Daithi Rua, påminner starkt om Gretchen Peters sånger både till text och innehåll, utan att för den skull plagiera. Den fäster snabbt efter ett par lyssningar.

De instrumentala insatserna är genomgående utmärkta, där de i sammanhanget traditionella instrumenten gitarrer, bas, trummor och keyboards bidrar till att göra ”Letting Go” till en positiv överraskning. Fortsättningen kan bli spännande.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.