Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Rea, Bob
Southbound
(Shiny Dime Records)

Nashvillebaserade Bob Reas nya album innehåller en samling låtar som utan problem skulle platsa hos exempelvis en Guy Clark eller en Steve Earl. För min egen del tror jag Bob Rea bättre skulle trivas i John Prines sällskap, likheter finns, men Bob Rea är till syvende og sist sin egen uttolkare av sin samtid. “Southbound” innehåller tretton egna kompositioner djupt rotade i den mylla som ofta kallas Americana.

Reas förmåga med bildrika texter och bra melodier låter sig höras i vad som för mig är skivans bästa låt, “Vietnam”, en starkt berörande berättelse om dem som åkte och dem som blev kvar. En annan höjdpunkt är “Soldier On”, som med sitt effektiva banjo riff, beskriver den svåra marchen mellan vad som är rätt och vad som är fel. Förutom de mer reflekterande låtarna finns också flera mer snabbfotade melodiska pärlor som den bitska “Screw Cincinnati”, den melodiösa “The Highway Never Cries” och den lite tyngre, mer rockiga “The Law”.

Bob Rea kompas av en samling utmärkta musiker där vapendragaren och producenten Mike Daly gör fina insatser på steel- och dobro.

Alltså, “Southbound” är ett album med intima, genomarbetade låtar, ofta gripande ärligt framförda. Låter det tråkigt? Inte det minsta, sager jag.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.