Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Laura Veirs
The Lookout
(Raven Marching Band)

Känns som att Laura Veirs fick en kreativ kick av samarbetet 2016 med Neko Case och K D Lang och deras elegant sammansatta självbetitlade album.

Tillsammans med producent Tucker Martine vågar hon nu också modernisera sin egen instrumentering. Albumet, som jag nog tycker är hennes bästa hittills, gästas av bland annat Karl Blau, Sufjan Stevens och Jim James.

Veirs fortsätter med ”enkla” låtar på akustisk gitarr eller piano som utsmyckas på The Lookout av hennes band där synth och elektronik har fått tagit något mer plats - men inte för mycket plats.

Hennes texter handlar ofta om att försöka göra det mesta av motgångar. ”Margaret Sands” är om en nära vän som har dött. ”Heavy Petal” gissar jag är en hälsning till David Bowie och den utsökt vackra ”Seven Falls” är Veirs barndomsminnen framlyfta av en av de absolut vackraste pedalsteel-gitarrerna just nu.

/Thomas Lundvall

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.