Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Dekker, Melanie
Secret Spot
(Elephants Ears)

Melanie Dekker kommer från Canada. Tyvärr har hon passerat under min radar så jag Googlar, hittar hennes hemsida, ser att hon släppt ett tiotal album tidigare. Söker vidare, hittar en recension på Rootsy där en Magnus Eriksson skriver mycket positivt om albumet ”Acoustic Ride”. Hittar även en mycket negativ recension av ”Distant Star” i Lira. Funderar varför en recensent lägger så mycken energi att skriva raljant och nedlåtande om en artist hen uppenbarligen inte har någon koll på.

”Secret Spot” är i huvudsak ett akustiskt album där gitarrer, mandolin, cello och även ukulele lyhört och innovativt förstärker låttexterna. På flera spår hörs också en försynt elektrisk gitarr. Jag skulle gärna sett att man lyft fram den gitarren i ljudbilden, som nu domineras lite för mycket av de akustiska instrumenten.

Nio av de tio spåren är skrivna av Dekker och hon vet hur man skriver låtar som snabbt fäster hos lyssnaren. En jämförelse med Kacey Musgraves låter sig göras men Dekker har definitivt en egen röst. Inledande ”Memories of you” är bara ett exempel på Dekkers förmåga att göra bra country-pop. Men den låt som imponerar mest på mig är ”Te amo mucho”, där Dekker rörande skriver om sin far: “I never heard my dad sing, but he sure likes to play music loud/Likes to dance up a storm, the polite guy in a crowd,” Här finns en svärta som berör. Tillsammans med avslutande ”When it´s over” finns kanske här en ansats att skriva med en palett som har fler nyanser i sin färgskala.

Det ska bli spännande att följa Melanie Dekker.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.