Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Carpenter, Mary Chapin
Sometimes just the sky
(Lambent Light Records)

Mary-Chapin Carpenter är en de där countryartisterna som alltid haft gott rykte även utanför countrykretsarna. Det kan vara ett stigma. Privilegiet tillkommer ju inte sällan artister som har ett reaktionärt förhållande till countryn och dess förändringsprocesser.

Det gäller dock inte Mary-Chapin Carpenter. Hon har alltid rört sig i gränslandet till en bredare, kvinnlig singer/songwriter-tradition. Hon har dessutom alltid haft klass och en oerhörd artistisk integritet, även när hon framfört countryditties som »Shut up and kiss me« och »Down at the twist and shout«.

Hennes nya skiva är en sammanfattning. Tolv av sångerna är hämtade från vart och ett av hennes tidigare studioalbum. Bara titellåten är ny. Rösten har mörknat, men det tillför en känsla av mognad och erfarenhet. särskilt som Mary-Chapin Carpenter så fint kontrollerar sitt förändrade röstläge.

Och kompet är förstklassigt med Duke Levine på gitarr och Georgina Leach på violin.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.