Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Musgraves, Kacey
Golden Hour
(MCA)

Kacey Musgraves har förstärkt countrymusikens klassanalys med tolkningar av den tröstlösa erfarenheten i ett trailer camp. »Merry Go ‘Round« är vid sidan av Angaleena Presleys »Dry County Blues« en av de bästa sociala kommentarerna i de senaste årens countrymusik.

Efter debuten på ett majorbolag med »Same Trailer Different Park«, där »Merry Go ‘Round« finns med, har Kacey Musgraves fått ett rykte som rebell i samma anda som Pistol Annies-sångerskorna Angaleena Presley och Ashley Monroe, fast hon går i närmast mellan dem - inte lika frispråkig som Monroe och inte lika svärtad som Presley.

Men hennes sånger om oönskad graviditet och underklassens tröstlöst upprepade livsmönster har absolut trovärdighet, en trovärdighet som förstärks i kontrasten mot Kacey Musgraves mjuka framtoning.

Det är en framtoning som förstärkts på albumen efter »Same Trailer Different Park«, på gott och ont. Sångerna, alla är co-writes, håller hög klass med starka melodier och övertygande texter, men Kacey Musgraves har blivit alltmer mainstreambetonad i sina framföranden. Det finns inget att invända mot dem, men kanske har de inte samma sälta som på de tidigare inspelningarna.

Musiken har fått mjukare konturer, och en del av spänningen i den försvinner. Men jag ser likväl fram mot Kacey Musgraves konserter i Skandinavien i oktober.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.