Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Blandade Artister
Johnny Cash: Forever words
(Legacy/Sony)

»Johnny Cash: Forever words« är en skiva som tar fasta på Johnny Cash som lyriker. Brev och efterlämnade dikter har gett materialet för en skiva där vi kan höra så disparata artister som Kris Kristofferson, John Mellencamp, T Bone Burnett, Elvis Costello och Brad Paisley. Och Willie Nelsons Trigger som spelar »I still miss someone« till Kristoffersons recitation.

Vi hör alltså företrädare för flera generationer countryartister och olika genrer hylla Johnny Cash i nya tonsättningar av hans ord. Det är naturligt att musiken spretar åt skilda håll. Själv föredrar jag de renodlade countrytolkningarna: Rosanne Cash i »The walking wounded«, där Kevin Barrys spöklika gitarr ger extra tyngd, Alison Krauss i »The captain’s daughter« med Jerry Douglas dobro, Ruston Kellys och Kacey Musgraves duett i en dikt som Johnny Cash skrev till hustrun och Jewel som övertygar alltmer som countrysångerska.

Men inget faller ur ramen. Stilskillnaderna skapar verkansfulla kontraster.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.