Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
McNeal, Matthew
Good luck
(Matte Black Sound Company)

Texasbördige doldisen Matthew McNeals andra fullängdare, »Good luck« är inspelad med Israel Nash och hans band, i densammes studio i hemstaten.

Albumet låter därefter – analogt och jordnära. Men där kollegorna har fäste i elektrisk psykedelia är McNeal en stramare låtsnickrare. mer benägen att mixtra med karaktärstrogen, men för all del också vidsynt folkrock.

Här ryms en välljudande hybrid av countrytintad rock, soul och dammig pop. Lika hemtam som uppriktig och kärleksfullt formulerad plockar den poänger på lyhörd närvaro och ett oklanderligt musicerande, som vet att sätta sångerna i första rummet.

McNeal tycks nog så medveten om att det inte finns något egenvärde i att vända upp och ner på begreppen, men han bänder alltjämt den mångfacetterade rotrocken med stadig hand och trygg melodikänsla. Det ger ett utsökt album från en stark framtidsröst.

Tidigare publicerad på www.markandersson.se

/Mark Andersson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.