Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Star Family
Star Family
(Rootsy Music)

Star Family Àr den naturliga fortsÀttningen pÄ OK Star Orchestra. Efter sex intensiva Är tog luften slut. Syret tröt för Tommy Galento Nilsson. Men inte för evigt. Efter lite andhÀmtning var han och beatmakaren Perry Vallgren Äter igÄng. NÀr bassisten Carl Greder dök upp kom alla bitarna pÄ plats. Star Family fanns. Resan ut i rymden kunde börja.

Universum Àr stort. JÀttestort. OÀndligt kÀnns det som. Vad finns det dÀr ute förutom de stjÀrnor vi kan se molnfria nÀtter. Det finns drömmar om att nÄ dit ut, bortom tid och rum. Det finns funderingar pÄ om det finns nÄgot eller nÄgon dÀrute som bevakar oss. Det finns de som inte bryr sig ett dugg.

Men det gÀller inte Star Family. De bryr sig. De rör sig i detta universum. Fritt och viktlöst. SvÀvande. Inte utan riktning och mÄl. De Àr klart uttalade. Ett universum av toner och rytmer med drivkraft och fart. Kosmiskt.

Det handlar om kosmiska toner som tar ett bredbent avstamp i rockens bastanta mylla för att med bÄde raka och mer svÀngiga rytmer skicka ivÀg oss rakt ut i de vidunderliga blÄ. Eller grÄ, för den delen. Spelar ingen roll. Toner och rytmer lever pÄ egen energi.

Tommy Galento Nilsson har genom Ären visat att han Àr en ypperlig melodi- och rytmmakare. För att inte tala om gitarrist. Han plockar toner ur sin gitarr och fördelar dem med stor hÀnsyn till sina respektive platser. För att hÄlla ihop tankar och idéer behöver han hjÀlp. HÀr i form av Perry Vallgren trummor och keyboard och Carl Greder bas. Men Àven musiker frÄn Nacka Forum, Kristin Amparo, Karl-Jonas Winqvist, Emma Nordenstam, Den Stora Vilan, Combo de la Musica, Eve & the Last Waltz och Christian Gabel som sköter tongenerator och inspelning pÄ Studio Cobra.

Mer behöver egentligen inte sÀgas.

Fast nog mĂ„ste Ă€ndĂ„ det triangeldrama som utspelar sig framföra vĂ„ra öron mellan gitarr, trummor och bas nĂ€mnas. Det startar i en galopperande rytm i ”A Good Night” och avslutas i ett tillstĂ„nd av drömskt svĂ€vande kĂ€nslomoln i ”Lisa”. Underfundig lekfullhet kombineras med gravt allvar.

Nu sÄ. Nog sagt.

/Staffan Solding

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.