Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Nelson, Willie
For the good times/A tribute to Ray Price
(Legacy/Sony)

Willie Nelson spelade in två duoalbum med Ray Price, 1980 och 2003. Price avled för tre år sedan, så nu blir det en hyllningsskiva där Willie Nelson tolkar sånger som Ray Price spelade in.

Tolkningarna är klassiskt countrystrama med snygga solon och kärnfulla licks. Stilmässigt är de också fantasifullt vinklade. »I’ll Be There« blir western swing, med stötiga twin fiddles av Joe Spivey och Kenny Sears. »Faded Love« av Bob Wills får däremot countrypolitantouch med smäktande stråkar i växelspel med steelsolon och Willie Nelsons gitarr.

»Night Life«, som Willie Nelson själv var med om att skriva, får också en fin brytning mellan blues och countrypolitan, inte minst genom Jim Horns sax. »Crazy Arms« får en av sina bästa uttolkningar någonsin.

Men det handlar inte bara om stilmedvetna eller stilmedvetet stilbrytande arrangemang, utan också om ypperlig sång av Willie Nelson. Han låter inte som en dag över åttiotre.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.