Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
By The Bluebird
By The Bluebird
(Rootsy Music)

Vilket djur som är vanligast förekommande i band- och artistnamn är bara ett exempel på funderingar som kan hålla en sömnlös vissa höstnätter. Utrikes ligger fåglar bra till men även här hemma har vi ju allt från kungsfiskare till fängelsefåglar och under våren lät två nya fågelband göra sig hörda: norrländska Lowbird Highbird och By the Bluebird, den senares skiva har legat under jaktradarn tills nu, när flyttstrecken vemodigt fyller de södra himlarna.

By the bluebird är synonymt med Gustav Leeb-Lundberg som gav ut »Time to Kill« 2012 - lyssna gärna till fina Everything For You. Till By the Bluebird har Leeb-Lundberg varit i Woodstock och spelat in tillsammans med bröderna Simone och James Felice från Felice Brothers. Men Leeb-Lundberg har inte så mycket med brödernas stompiga The Band-folkiga gung att göra även om det finns beröringspunkter.

By the Bluebird har en stor referensvärld och skivan en lågmäld, finstämd samling akustiskt drivna sånger med skira orglar, dragspel och försiktiga trummor som stödjer linjer i Leeb-Lundbergs melodier och gedigna gitarrspel. »Someone’s Drowning« och »Missing Rose« och »While the Water is Running« är låtar som får snurra i lurarna medan fåglarna tar sommaren med sig till annan ort.

/Magnus Östnäs

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.