Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Parton, Dolly
Pure & Simple
(RCA/Sony)

Dolly Parton har gjort ett femtiotal album, samarbetsprojekten oräknade. Men fortfarande låter hon så fräsch som om hon var i studion första gången. Titeln på nya skivan, »Pure & Simple«, är också en programförklaring, inte bara för skivan utan för Dolly Partons samlade verk. Ty även om hon plöjt vitt skilda fåror har hennes uttryck alltid strävat mot det enkla och rena.

Titelspåret är också emblematiskt för Dolly Parton, glatt och oskuldfullt i tilltalet, som om någon kunde tvivla på att sångjagets kärlek är pure and simple. Även när Dolly Parton tematiserar otroheten som i »Can’t Be that Wrong« är tonen förtröstansfull, trots att texten är uppnosig och trotsig: ”To Hell with Heaven if it means I’ll lose you.”

Även om de elektriska instrumenten finns där har kompet luftig karaktär. I något spår kompas Dolly Parton också bara av akustisk gitarr och fiol.

Det nya albumet innehåller också en samlingsskiva med tio spår, väsentligen väl valda.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.