Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Blandade Artister
Rhythm´n´Bluesin´ By The Bayou: Nights Of Sin, Dirty Deals And Love Sick Souls
(Ace)

Vi har nu kommit till den 15:e utgåvan i återutgivningsserien ”By The Bayou”. Och den femte som fokuserar på R & B från olika bandvalv runt om i Louisiana och dess omgivningar från det sena 50-talet till det tidiga 60-talet.

I denna kryddiga blandning av tidigare utgivna, outgivna och alternativa tagningar är det inte minst två tidiga inspelningar med Barbara Lynn som lockar till lyssning. Kanske de allra första till och med. Inte så uppmärksammade tidigare för att de var covers av två av den tidens mer kända låtar, ”One night of sin” och ”Love you most of all”.

Andra inspelningar kom ut under alias som Smilin´ Joe som blev mer känd som Cousin Joe. Guitar Jr blev i sin tur mer känd som Lonnie Brooks. Mr G var ju Joe August, här med en mycket obskyr ”Strange things happening in the dark”.

En annan inspelning som vi inte har hört återutgiven tidigare är instrumentallåten ”Crowley Stroll med Classie Ballou. Snyggt gitarrspel minst sagt. Någon som även återkommer i ”D-i-r-t-y D-e-a-l”.

Här finns tre härliga rockande, stompande R & B-spår med lite mer kända artister: ”Wild Cherry” med Leroy Washington, ”Shoo Shoo Chicken” med Charles Sheffield och ”Oh Babe” med Lester Robinson. Låtar som tål att höras om och om igen.

28 härliga spår från en tid när skivorna snurrade lite fortare. Ace har igen gjort ett formidabelt jobb med att leta upp, ställa samman och förpacka dessa nästan glömda, helt okända och på gränsen till försvunna spår till ett lyssnarnas himmelrike.

/Staffan Solding


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.