Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
McBride, Martina
Reckless
(Nash Icon)

Martina McBride är en av countryns bästa torch singers. I hennes backlist finner vi mästerverk som »Cheap Whiskey« och »Independence Day«. Men de fanns på hennes två första skivor. Reckless är det tolfte studioalbumet, en julskiva oräknad. Även om det inte rymmer ett svagt spår - Martina McBrides skivor brukar inte rymma svaga spår - är utgångsläget inte tacksamt. Hur toppar man »Independence Day«, en av 90-talets bästa låtar alla populärmusikaliska kategorier?

Martina McBride gör som hon brukar. En skiva med ett antal utmärkta sånger i snygga arrangemang. Hon sjunger med sitt starka vibrato, och hon sätter sin egen stämpel på musiken.

Titelspåret är en up tempo-låt om brända broar, men också om att komma tillbaka. Framförandet är intensivt, och jag rycks omedelbart med. I övrigt faller jag dock främst för de starka balladerna, som »Just Around the Corner« eller »The Real Thing«, en snyggt tillrättalagd duett med Buddy Miller.

Visst är det tillrättalagt, men med sådan elegans att alla invändningar viker. Och Dan Dugmores lap steel går i fräck clinch med Mike Rojas orgel. Inte minst den här brytningen mellan traditionella mönster och mer oväntade inslag visar hur Martina McBrides musik befinner sig i ständig rörelse.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.