Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Morris, Maren
Hero
(Columbia/Sony Music)

»Hero« är Maren Morris fjärde fullängdare, den första på ett majorbolag. Redan på de skivor hon gjorde i tonåren visade hon sin musikaliska mognad, och på »Hero« övertygar hon med en estetik stadigt förankrad i countryn men med utblickar mot sydstatsrocken och ett samtida poptänkande.

I texterna visar Maren Morris en rebellisk sida som minner om Gretchen Wilson, Sunny Sweeney, Miranda Lambert och Ashley Monroe. Countryns blue collar-feminism får vika för en sexuell självmedvetenhet befryndad lika mycket med den klassiska bluesen som det senaste kvartsseklets kvinnliga country.

Musikaliskt har Maren Morris ett eget uttryck med en mjukt råbarkad röst, som pendlar mellan närhet och lätt sluddrig pratsång. Den emellanåt massiva ljudbilden med rytmprogram och tunga trummor kan möjligen stöta en eller annan purist, men mina reservationer viker när ljudbilden smetas ner av fläskig slide. Och Maren Morris är en ypperlig sångerska.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.