Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Morris, Maren
Hero
(Columbia/Sony Music)

»Hero« Àr Maren Morris fjÀrde fullÀngdare, den första pÄ ett majorbolag. Redan pÄ de skivor hon gjorde i tonÄren visade hon sin musikaliska mognad, och pÄ »Hero« övertygar hon med en estetik stadigt förankrad i countryn men med utblickar mot sydstatsrocken och ett samtida poptÀnkande.

I texterna visar Maren Morris en rebellisk sida som minner om Gretchen Wilson, Sunny Sweeney, Miranda Lambert och Ashley Monroe. Countryns blue collar-feminism fÄr vika för en sexuell sjÀlvmedvetenhet befryndad lika mycket med den klassiska bluesen som det senaste kvartsseklets kvinnliga country.

Musikaliskt har Maren Morris ett eget uttryck med en mjukt rÄbarkad röst, som pendlar mellan nÀrhet och lÀtt sluddrig pratsÄng. Den emellanÄt massiva ljudbilden med rytmprogram och tunga trummor kan möjligen stöta en eller annan purist, men mina reservationer viker nÀr ljudbilden smetas ner av flÀskig slide. Och Maren Morris Àr en ypperlig sÄngerska.

/Magnus Eriksson

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.