Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Shankar, Anoushka
Land of Gold
(Deutsche Grammophon)

Anoushka Shankars nya skiva har en programmatisk titel. »Land of Gold« syftar pÄ drömmen om ett bÀttre liv. Musiken utgÄr frÄn Anoushka Shankars intryck av flyktingströmmarna. Den tolkar kÀnslor av desperation och vanmakt, men Àven av ett spirande hopp.

Musiken Àr integrativ. SjÀlva grÀnsöverskridandet blir ett syfte i sig, och trots styckenas sinsemellan olikartade karaktÀr bildar de en musikalisk - och mÀnsklig - helhet.

Anoushka Shankars sitar Àr naturligtvis bÀrande instrument, men hon kompas av den schweiziska idiofonen hang, fiol och det bengaliska blÄsinstrumentet shehnai.

Men Àven av mÀnskliga röster. M.I.A. framtrÀder med starkt rytmiserat spoken word, Vanessa Redgrave med en recitation och Alev Lenz med ljuvt vÀdjande sÄng i titelspÄret. Allt griper in i vartannat, och bildar ett vackert flöde av drivande rytmik, omedelbara melodier och utsökta instrumentalprestationer.

/Magnus Eriksson

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.