Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Shankar, Anoushka
Land of Gold
(Deutsche Grammophon)

Anoushka Shankars nya skiva har en programmatisk titel. »Land of Gold« syftar på drömmen om ett bättre liv. Musiken utgår från Anoushka Shankars intryck av flyktingströmmarna. Den tolkar känslor av desperation och vanmakt, men även av ett spirande hopp.

Musiken är integrativ. Själva gränsöverskridandet blir ett syfte i sig, och trots styckenas sinsemellan olikartade karaktär bildar de en musikalisk - och mänsklig - helhet.

Anoushka Shankars sitar är naturligtvis bärande instrument, men hon kompas av den schweiziska idiofonen hang, fiol och det bengaliska blåsinstrumentet shehnai.

Men även av mänskliga röster. M.I.A. framträder med starkt rytmiserat spoken word, Vanessa Redgrave med en recitation och Alev Lenz med ljuvt vädjande sång i titelspåret. Allt griper in i vartannat, och bildar ett vackert flöde av drivande rytmik, omedelbara melodier och utsökta instrumentalprestationer.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.