Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Hull, Sierra
Weighted mind
(Rounder)

Sierra Hull lÀr fÄ dras med epitetet »underbarn« Ànnu ett par Är. Hon debuterade med ett egetutgivet album, nÀr hon var elva Är. Rounderdebuten kom nÀr hon var sexton, sedan en skiva till pÄ bolaget för fem Är sedan.

Men sedan var det tyst. Sierra Hull har sjÀlv sagt att hon gick in i nÄgot av en musikalisk identitetskris. Hon ville göra nÄgot annat Àn att visa sin skicklighet pÄ mandolinen.

Den nya skivan »Weighted mind« ger ett rÄtt intryck, nÀstan som om produktionen och sjÀlva instuderingen av musiken reducerats till ett minimum. Sierra Hull kompas bara av basisten Erhan Jodziewicz sÄnÀr som i ett spÄr dÀr Àven producenten Bela Fleck hörs pÄ sin banjo.

Sierra Hulls röst stĂ„r i centrum. Även om mandolinen Ă€r framskjuten i ljudbilden Ă€r den tydligt underordnad sĂ„ngen i en lojal och icke-ekvilibristisk roll. Framförandet blir stramt och naket, men musiken vibrerar ocksĂ„ av ett starkt kĂ€nslouttryck.

Men vi hör inte bara Sierra Hulls röst. Alison Krauss, Abigail Washburn och Rhiannon Giddens gÀstar i nÄgra spÄr, vilket ger ytterligare kontur Ät Sierra Hulls diskreta men mjukt metalliska röst.

Skivan bestÄr enbart av originalmaterial: starka melodier och genomreflekterad lyrik. Och det finns utrymme Àven för nÄgra drivna mandolinsolon, som i »The in-between«.

/Magnus Eriksson

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.