Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Campbell, Kate
The K.O.A. Tapes (vol 1)
(Large River Music )

Om Kate Campbells förra album “1000 Pound Machine” var en hyllning till alla pianolärare så är ”The k.o.a. (Kate on America)” en hyllning till det amerikanska landskapet och de människor som befolkar detsamma. Skivan påminner mycket om John Stewarts album ”Rough Sketches” som är en samling sånger om två resor längs med Route 66; akustiskt, lågmält och ofta mycket vackert.

Få röster har som Kate Campbell ett så starkt stråk av mellankoli och på samma gång så förtröstansfull i sitt uttryck. Inledande ”Some Song” och ”From Galway to Graceland” är bara två exempel. Tyvärr finns inga uppgifter på konvolutet vem som skrivit sångerna på skivan. Likaså saknas sångtexter. Kate Campbell hänvisar till sin hemsida, men där finns ännu inget publicerat, gissningsvis är de flesta sångerna skrivna av Kate Campbell. Dock inte skivans kanske starkaste bidrag; tolkningen av Paul Simons magnifika ”America”. En tolkning där Kate Campbell placerar lyssnaren i bussätet bredvid henne. För all tid!

Musiken är akustiskt och sparsmakad utan att vara anonymt, här finns exempelvis en lysande tolkning av ”I am a pilgrim” och en mycket bra version av den utnötta ”Me and Bobby McGee”

”The k.o.a. tapes” är Kate Campbells kanske bästa skiva. Nu väntar jag otåligt på vol 2.

/Lars Svensson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.