Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lee, Frankie
American Dreamer
(Loose)

Ibland finns de där. De häpnadsväckande debutskivorna. Det räcker med ett par takter in på Frankie Lees »American Dreamer« så inser jag att den här plattan kommer att bli ett av höstens ledmotiv.

Sen kommer Lennonska »Where Do We Belong«, Springsteenska ensamkörnings-balladen »Queen of Carolina« och kommande klassikern »East Side Blues« och då är vi bara halvvägs.

Det är med största svårighet man lämnar Frankie Lees amerikanska drömlinjer, backspegelromantiska och kärlekssorgsna men också klarsynt och kärnfullt om erfarenheter utanför den övre medelklassens luftkonditionerade tillvaro. Och så med den rösten!

Med den kringresande bardens erfarenheter samlade i en biografi som om den inte vore sann, sannerligen borde skrivas, är »American Dreamer« tio låtar som står för sig själva.

Det enda som man kan hålla emot den här Wayfaring Stranger är väl att skivan, med undantag för »Where Do We Belong«, rör sig framåt i samma makliga tempo, men det är ett förhållande som vi skiter i.

Frankie Lees »American Dream« är ett måste för alla som har något som helst till övers för Todd Snider, Tom Petty, Bob Woodruff och Kurt Cobain.

/Magnus Östnäs

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.