Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lee, Frankie
American Dreamer
(Loose)

Ibland finns de dĂ€r. De hĂ€pnadsvĂ€ckande debutskivorna. Det rĂ€cker med ett par takter in pĂ„ Frankie Lees »American Dreamer« sĂ„ inser jag att den hĂ€r plattan kommer att bli ett av höstens ledmotiv.

Sen kommer Lennonska »Where Do We Belong«, Springsteenska ensamkörnings-balladen »Queen of Carolina« och kommande klassikern »East Side Blues« och dĂ„ Ă€r vi bara halvvĂ€gs.

Det Àr med största svÄrighet man lÀmnar Frankie Lees amerikanska drömlinjer, backspegelromantiska och kÀrlekssorgsna men ocksÄ klarsynt och kÀrnfullt om erfarenheter utanför den övre medelklassens luftkonditionerade tillvaro. Och sÄ med den rösten!

Med den kringresande bardens erfarenheter samlade i en biografi som om den inte vore sann, sannerligen borde skrivas, Ă€r »American Dreamer« tio lĂ„tar som stĂ„r för sig sjĂ€lva.

Det enda som man kan hĂ„lla emot den hĂ€r Wayfaring Stranger Ă€r vĂ€l att skivan, med undantag för »Where Do We Belong«, rör sig framĂ„t i samma makliga tempo, men det Ă€r ett förhĂ„llande som vi skiter i.

Frankie Lees »American Dream« Ă€r ett mĂ„ste för alla som har nĂ„got som helst till övers för Todd Snider, Tom Petty, Bob Woodruff och Kurt Cobain.

/Magnus ÖstnĂ€s

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.