Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Rönnblom, Anders F
The Subliminal Solo Inferno
(F-Records/Lovande Projekt)

Anders F sjÀlv Àr oerhört nöjd med denna den tredje delen i trilogin »Landet Folket Jaget«. Jag förstÄr honom och drar till med att »The Subliminal Solo Inferno« Àr hans starkaste helhet pÄ skiva sedan odödliga klassikern »Komedia« för en Herrans massa Är sedan. Höjdpunkter har alltid funnits sedan dess, och nÀmnda trilogi tillhör som helhet hans allra bÀsta verk, men hÀr faller alla ingÄende bitar ner pÄ sina rÀtta platser inom en och samma musikaliska och tematiska helhet.

Experimentlustan finns dÀr som alltid. LikvÀl tycks Rönnblom lita ovanligt mycket pÄ text, melodi och röst den hÀr gÄngen. Inte mycket stÄr i vÀgen mellan artist och lyssnare, men sÄ handlar det ju om Jaget ocksÄ.

Till höjdpunkterna hör inledande »Solo Inferno«, med en av de vackraste och mest sjĂ€lvklara melodier han gjort, ”MĂ„larkungen”, ömsint tillĂ€gnad fadern, och förstĂ„s »Vem fan vill bli folkkĂ€r«. Jag menar, bara titeln pĂ„ den senare rĂ€cker ju hela vĂ€gen hem. Men Rönnblom nöjer sig naturligtvis inte med det utan skickar med ett antal vĂ€sentliga frĂ„gor för alla och envar, frĂ„gor som Ă€r alldeles nödvĂ€ndiga i ett samhĂ€lle dĂ€r ordet ja ersatts av absolut trots att allt Ă€r relativt och ingenting bestĂ€ndigt. Som en latte pĂ„ Starbucks ungefĂ€r.

/Bengt O Tedeborg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.