Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Stannard, John Cee
Stone Cold Sober
(Cast Iron/Hemifrån)

John Cee Stannard har varit en trotjänare på den engelska folk- och bluesscenen i ett halvsekel. Han grundade Tudor Lodge 1968, en grupp där även en ung Linda Peters var med innan hon gifte sig Thompson.

Sedan några år ägnar sig dock John Cee Stannard främst åt bluesen, fast det är en blues med tydlig folktouch - både omisskännligt brittisk i sitt tilltal och präglad av den amerikanska Piedmonttraditionen.

Nya albumet med hans trio Blues Horizon bär den uppgivna titeln »Stone Cold Sober«, och någonstans kanske vi hittar någon form av väsensgemenskap mellan det lekfulla namnet och musiken, på en gång lekfull, luttrad och traditionsmedvetet avklarnad.

Stannards sång ger musiken en avspänd stämning, understruken av Simon Mayors fiol, akustisk bas och John Cees egna insatser på resofoniska gitarrer. Det är blues lika mycket i frändskap med Ronnie Lane och Bryn Haworth som de amerikanska mästarna.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.