Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lynne, Shelby
I Can’t Imagine
(Rounder/Universal)

»I Can’t Imagine« är Shelby Lynnes trettonde album, en julskiva oräknad. Stilskiftena har varit legio. Med sin mäktiga röst framträdde Shelby Lynne mot slutet av 1980-talet som en efterföljare till 1960-talets Countrypolitansångerskor för att slå över till western swing och senare mer rocktonad altcountry. Typiskt nog etiketteras nya skivan som »soul« på en del ställen.

Men rösten och Shelby Lynnes suveräna melodikänsla ger musiken en röd tråd. De tunga melodierna och kompet ger också en känsla av Southern soul, fast i varsamt antydd countryram där en Weissenborn eller en lap steel ger en touch av något annat, något som vackert viker av mot en tyngd som annars präglar musiken.

Även om jag gärna följer Shelby Lynne genom hennes skiften fångas jag dock främst av sånger som »Back Door Front Porch« med Ben Peelers ödsliga slide eller titelspåret där Shelby Lynne vandrar uppåt i registret till stilrent honky tonk-komp. Då föds ett jublande vemod.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.