Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Original Five, The
Across the Deep Blue Sea
(Rootsy)

Det finns många instrumentalt skickliga bluegrassband i Sverige, men inte sällan brister det i sången. Sticks & Stones och Abalone Dots hör till undantagen, liksom The Original Five från Malmö.

De sex medlemmarna i The Original Five är ypperliga musiker, och stämsången sitter perfekt. De sex växlar i förstasången, även om basisten Dan Englund är den mest frekventa i den positionen. Men vem som än tar förstastämman vävs denna in i en övertygande helhet av lyhört integrerade röster och instrument.

Men främst är det en njutning att lyssna på gruppens avspända picking där inte minst Ola Perssons flyhänta melodispel på mandolinen och Daniel Olssons expressiva dobrolicks och välformade solon står ut lite extra.

»Across the Deep Blue Sea« är gruppens andra skiva. Den bekräftar alla förväntningar som emanerade ur debuten »Greetings from Möllevången«.

Och även låtskrivandet är av hög kaliber.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.