Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Wildie
Lost and Gone
(Rootsy.nu)

Jag har ingen aning om vad dessa fyra skåningar sysslat med tidigare. Har inte gjort hemläxan och jag bor skitlångt från Haväng och sanden och Lundell och tornet, men tydligen har någon i kvartetten köpt en Skånelänga och bestämt sig. Bra! Fler borde bestämma sig på det sätt som pågarna i Wildie har gjort.

Lost & Gone heter debutskivan där sångare Anders Thorén står bakom samtliga sånger, ofta med Kate Visonj som också tagit de cyan-tyngda omslagsbilderna. Snyggt som fan och inte många distans bakom Christian Kjellvanders Atlantskuta. Lite som Winhill/Loshills storebröder. Anders Thorén sjunger precis så där som man vill att en berättare ska göra. Lätt, vindpinat och fullständigt trovärdigt i de förlorade kärlekslandet.

Just nu är min favorit ”Chopped And Stacked” och inledande ”Making Days Meet”. Här har Thorén och Rasmus Svensson varit uppe på vinden och hittat Neil Youngs avlagda hängselbrallor från Harvest eller kanske mer akkurat Harvest Moon. Rent och skirt inspelat av Rasmus Svensson.

Allt på Lost & Gone får mig inte att vilja gå ut i skördeljuset, men tillräckligt mycket för att låta mig förloras i reminiscenser av liv passerat, dagar flydda.

/Magnus Östnäs

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.