Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sunset Serenaders
Hokum, Blues and Ballads
(Riverside)

Sunset Serenaders kallar sin musik för ”förbudstidspop”, ett ord som ger en antydan om inriktningen. Mississippi Sheiks och Hokum Boys ger ocksĂ„ anknytningspunkter bakĂ„t. Gruppen förenar Tin Pan Alley med Hawaiimusik, blues och swing i en bĂ„de egensinnig och traditionsmĂ€ttad syntes.

De fyra stilingredienserna för ocksÄ tankarna till tidig country, men Sunset Serenaders musik Àr urbanare och har starkare jazzförankring. Inte minst Nils Ahnlands gitarr har en stödjande funktion som minner om den tidens jazzband. Tillsammans med basisten Nisse Palm och Robert SpÄng pÄ resonatorgitarr gör han glada och avslappnade tolkningar av lÄtar av Tampa Red, Irving Berlin, Hoagy Carmichael och Victor Young, men ocksÄ nÄgra nyare saker.

Men musiken stelnar inte i det pastischartade, trots att Robert SpÄng renodlar en tidstypisk sÄngteknik. KÀrleken och den musikaliska glimten i ögat fÄr musiken att lyfta över tiden.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.