Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Ben Miller Band
Any Way, Shape or Form
(New West Records)

Ett resultat av en öppen-scen-experiment som gick rätt, så beskrivs den här begåvade trions skapelsemyt. En trio som fick Rolling Stone att buga åt instrumenteringen efter en svettig kväll på Americana-festivalen i Nashville.

Ben Miller, ursprungligen från Washington state, träffade spelkamraterna Doug Dicharry och Scott Leeper när han jobbade som värd för en öppen scen i Joplin, Missouri.

”Mudstomp” kallar de sin musik bestående av bluegrass, rock’n’roll, old-time och folkmusik. Och bäst blir när de lyckas få med sig live-energin, gyttjar ner sig och låter tvättbrädan filtreras genom wah-wah-pedal, den hemmabyggda ensträngade basen, jo visst en gammal tvättbalja, tuggar på och Ben Miller kör banjon lätt distad.

Ben Miller Band är en rå pärla som är lika delar instrumentuppfinnare och begåvade musiker. De är ZZ Tops live-favoriter och Ben Miller, Doug Dicharry och Scott Leeper åkte följaktligen med som förband under skäggens nyligen avslutade Europaturné.

”Any way, shape or form” är inspelad i Nashville - uppföljare till 2010 års platta ”No one came” -producerad och inspelad av Vance Powell, som jobbat med bland andra Jack White, Sturgill Simpson och Willie Nelson.

Första spåret ”The Outsider” är en volley i krysset och Prettiest Girl en Waylon Jennings-uppdatering med skönt valsgung och lätt skruvad text.

När alla bitar sitter på plats är det få som kan matcha trions energi.

/Magnus Östnäs

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.