Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Albert, Christine
Everything’s Beautiful Now
(Moon House/Hemifrån)

Christine Albert har spelat in ett dussintal skivor, under eget namn och med sin make Chris Gage. Hon rör sig i det fruktbara om än överbefolkade gränslandet mellan country och folk, men hon profilerar sig både med franska sånger och en elegant swingtouch som krydda i flera inspelningar. Christine Albert är också en sångerska som nämns med stor respekt av andra Austinartister.

På hennes nya skiva »Everything’s Beautiful Now« känner vi igen den osvikliga integriteten, de suveräna arrangemangen och den fantastiska rösten. Förutom Christine Alberts egna sånger rymmer albumet också fina tolkningar av Jerry Jeff Walker- och Jackson Browne-låtar; Jerry Jeff är med som duettpartner.

Ljudbilden är väl differentierad, och bland fina musikerinsatser märks Chris Gages gitarrspel och smakfulla dragspelslinjer, Kym Warners precisa mandolinplock och Lloyd Maines som gästar på dobro i ett spår.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.