Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Drew Holcomb & The Neighbors
Good Light
(Rootsy)

Memphis-baserade Drew Holcomb & The Neighbors har under de senaste tio åren gett ut musik och spelat live över hela USA och byggt upp en trogen och entusiastisk publik på hemmaplan.

»Good Light« är tolv låtar som har djup och skärpa och hela albumet utstrålar värme och spelglädje. De verkar trivas med livet. Drews influenser är säkert både Ryan Adams och Steve Earle vilket är mest tydligt på hans sångsätt.

Det är klassisk “Americana” med tight band och fina harmonier och man kan förstå att han har levererat musik till populära TV-serier som »Parenthood« och »Criminal Minds”. «Tennessee» är en dammig ode till sitt hem, med veranda, akustisk gitarr och tjusig pedal steel. «Nothing But Trouble" är en av favoriterna där snygg countryrock blandas med smakfull gospelorgel.

Tyvärr saknar albumet variation och även någon form av driv. Mycket går I samma tempo och det är lätt att tappa intresset efter en stund. Han skulle tjäna på att bestämma sig lite mer för vilken inriktning han ska gå vidare med. Gärna med fokus på de mer akustiska låtarna. Då lyssnar jag gärna igen.

Som bonus-cd får man “Through The Night: Live in the Studio”. En välljudande coverplatta där bandet tolkar favoritlåtar signerade Dylan, Waits, Petty med flera.

/Thomas Lundvall

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.