Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Vonne, Patricia
Guitars & Castanets
(Corazong)

Den Austinbaserade sångerskan Patricia Vonne ger ut sin andra skiva »Guitars & Castanets«. På sin obetitlade debut pendlade Patricia Vonne lite olyckligt mellan en rockigare singer/songwriter-estetik och tejanon. I någon sång möttes de två, allra bäst i den sargade »Morning After«. I stort spretade dock skivan som utan någon inre kompass, utmärkt i enskildheter men knappast en musikaliskt fungerande helhet.

Den nya är mer sammanhållen. Patricia Vonne är i grund och botten en rocksångerska, en eldfängd och temperamentsfull sådan, och det sätter också sin prägel på mariachidoftande sånger som »La Gitana de Triana« och »Guitars y Castanets«. Kompet är stilrent, liksom sångtekniken. Men där finns ett annat läge i attityden, som en råare Tish Hinojosa.

Vi får också läckra rocklåtar som »Texas Burning«, »Rebel Bride« och »Lonesome Rider«, som låter som en korsning av Charlie Daniels och The Runaways. Men de bildar också en inre helhet med det tejanoorienterade materialet.

I kompet märks musiker som Joe Reyes, Johnny Reno, Michael Ramos och Jon Dee Graham. De lyfter musiken ytterligare.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.