Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Ochs, Phil
A Hero of the Game – Historic 1965 New York Radio Broadcast
(All Access)

”A Hero of the Game” är ännu en arkivutgåva ur Phil Ochs kvarlåtenskap. Förra året kom ju utmärkta ”On My Way” med ett antal demoinspelningar från 1963.

Här handlar det om en radioinspelning från december 1965 och även om ljudkvaliteten inte är den bästa så motiverar det en utgivning.

Vid denna tid hade Electra släppt två album, ”All the News That´s Fit To Sing” (1964) och klassikern ”I Ain´t Marching Anymore” (1965). Den här radioinspelningen innehåller endast en tidigare utgiven sång ”The Power and the Glory”.

Det är det som gör den här utgåvan intressant; här finns flera sånger som släpptes på skiva först 1968 på albumet ”Tape From California”. Att den starkt kritiska sången om USAs krigföring i Vietnam ”White Boots Marching in a Yellow Land”, skrevs redan 1965 är överraskande. Samma år som Sköld Peter Matthis genomförde den första den Vietnamdemonstrationen i Sverige på Hötorget i Stockholm med ett plakat med texten ”USA ut ur Vietnam”. Trots att det är nära femtio år sedan Phil Ochs skrev ”White Boots” känns den inte alls daterad, den berör fortfarande också i denna akustiska version. Här finns också en längre version av ”Joe Hill” än den som släpptes på ”Tape From Californa”. Också den alldeles utmärkt och i ett redan färdigt arrangemang.

Precis som på ”On My Way” finns här en nasal passning till ärkerivalen Bob Dylan i form av en 53 sekunder lång ”Positively (not) 4th Street”. Tyvärr är texten här svår att uppfatta.

Ännu ett givet inköp för oss Philologer!

/Lars Svensson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.