Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Robert Francis & The Night Tide
Heaven
(membran)

Han har väl inte blivit ett namn på allas läppar, men nog borde Robert Francis vara god nog för att synas i några större sammanhang på folkrockscenen?

Han kommer från en musikalisk familj och fick sin första gitarr när han var tio år. Bör kanske som ren kuriosa nämnas att han fick den av Ry Cooder.

Och sen dess har han övat, skrivit låtar och synts här och där i Los Angeles.

Det är ett tufft jobb att lägga LA för sina fötter. Francis har släppt några album, bl a ett på feta Atlantic, men de har inte nått några högre höjder på listorna.

Kanske kan det bli en nu, när Francis skalar bort, rensar och koncentrerar sig på att få fram texterna så tydligt som möjligt i de 13 spåren på CD:n. Här gör han ett bra jobb som artist, låtskrivare och producent. Hans band, The Night Tide, består av honom själv och två kompisar, som tillsammans klarar av att få fram en bred ljudbild i studion, med teknikens hjälp. Det låter snyggt och det är inte svårt att tycka om Robert Francis och hans musik.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.