Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Tench, Benmont
You Should Be So Lucky
(Blue Note/Universal)

I fyrtio år har Benmont Tench – mästerlig keyboardist, högst väsentlig kugge i Tom Petty & The Heartbreakers och musikant bakom oräkneliga storheter som Bob Dylan, Lucinda Williams och Roy Orbison – från sidlinjen satt lika diskret som tung prägel på den amerikanska rockhistorien. Det gör en osannolik frontfigur som alltjämt nu debuterar som soloartist med You Should Be So Lucky.

Det är förstås ingen överraskning att resultatet är högkvalitativt: skarp soul- och r&b-färgad rockmusik rik på jordat groove och otvingat framförd. Men Tench visar också med önskvärd tydlighet att han är en strålande låtskrivare i sin egen rätt.

Inte sällan minnande om såväl John Hiatt som Elvis Costello ser albumet Benmont Tench kanalisera ackumulerade erfarenheter till ett musikaliskt språk i ständig utveckling. Det är oklanderligt formulerade kompositioner från ett fullblodsproffs vars glöd efter ett helt yrkesliv i rockmusikens tjänst har allt annat än falnat.

/Mark Andersson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.