Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Beer, Ron
The Blues DonÂŽt Say It All
((Egen utgivning))

Ärligt talat vet jag inte riktigt hur stor den hĂ€r mannen Ă€r hemma i Kanada.

Han har gjort nÄgra plattor och en lÄg femma tvÄ veckor i rad pÄ försÀljningslistan i Calgary, dÀr han bor. Plattan jag har lyssnat pÄ ett tag slÀpptes 2011 pÄ hemmamarknaden och har nu letat sig hit till Europa via lokala importörer. Allt pÄ plattan har han inte skrivit sjÀlv. Men ett samarbete med namnkunnige Lou Sabatini har lett till 10 nya lÄtar.

Jag trodde Beer skulle vara en renodlad bluesartist av den vita sorten. Men han verkar vilja visa upp sina talanger Ă€ven i sĂ„nt som kallas r/b och han drar sig inte för att smĂ€lta ihop sin egen funkiga bluesstil med lite lĂ€ttjazz och en skvĂ€tt New Orleans. Hans egen och andras gitarrer mĂ„lar upp ljudbilden och det lĂ„ter fint. Man förstĂ„r att Beer Ă€r en sann musikant, som bevisar detta pĂ„stĂ„ende Ă€ven genom att arrangera »Songwriters Musical Festival« och starta en skola för textskrivare hemma i Kanada. SĂ„ han Ă€r naturligtvis ett betydligt större namn dĂ€r borta Ă€n vad han nĂ„gonsin kan bli pĂ„ vĂ„ra breddgrader.

Det lÄter bra. Bandet pÄ plattan Àr sammansatt av folk med den rÀtta kÀnslan ut i fingerspetsarna. Beer lÄter ocksÄ bra nÀr han sjunger. Men bra Àr inte bÀst.

Vad han saknar Àr helt enkelt nÄgra kilon personlighet.

Han lÄter som nÄgra tusen andra.

Och sÄ hÀr Àr det ju: en del artister blir aldrig huvudattraktion i konsertlokalen, de blir förband.

Ron Beer blir, i Europa, antingen förband eller kisen som spelar en kvÀll pÄ puben nere vid torget. DÀr spelar mÄnga bra blueskisar under ett Är. Men inte de bÀsta.

/Rune HĂ€ger

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.