Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Men, The
This Way
(TMI)

På andra sidan Atlanten finns ett punkrockband som heter The Men. Det bildades 2008 i Brooklyn och ingen har tydligen påpekat att namnet var upptaget. 2008 hade The Men i Lund, Sverige, spelat sin melodiösa hårdpoprock i flera år.

Lundabandet skivdebuterade redan 2001 och är nu framme vid album nummer fyra. Och plattan släpps världen runt, sägs det.

Det är inte så konstigt, för »This Way« innehåller låtar som börjar redan i garaget och drar iväg i hjulspår från 1960-talets tyngsta popband. En del spår är rena dynamiten och alltihop är coolt i betydelsen kul, om man nu får översätta fritt. Det är ett band som har kul i studion, det märks, och när det dyker upp en inlånad saxofonist, Sven Andersson, i ett spår, så märker man att han har roligt han också.

Och självklart måste detta vara ett band som man ska uppleva på en scen någonstans där publiken vet vad som väntar.

Sven Köhler, en gång i Sinners, sjunger och har skrivit de flesta låtarna. Han kan det jobbet, han vet precis hur man gör. Resten av bandet kan sina jobb de också: Ola Främby på sin bas, Olof Walllberg på sin tunga 60-talsgitarr och Niklas Kilenstam, som vet hur mycket man hinner göra på ett trumset innan låten är slut.

Det är bara att hoppas att de dyker upp i vår närhet. När det kan bli får man gissa, men det ryktas att Australien, Tyskland och Spanien har förtur för närvarande.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.