Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Cassidy, Nancy
Memphis
(Twitter/HemifrÄn)

Den hÀr tjejen, eller damen, sysselsÀtter sig med att underhÄlla minst tre olika typer av publik: skolbarn som tycker om att sjunga roliga visor tillsammans, familjer som trÀffas dÀr det vankas hootenanny och sÄ den delen av den vuxna publiken som bara vill lyssna och gillar country, blues och vad helst som kan kallas rootsy.

Nancy Cassidy, bondtjejen frÄn California Valley, började roa sig sjÀlv och alla som fanns i nÀrheten nÀr hon fick en liten ukulele av sina förÀldrar. Och sedan dess har hon hÄllit pÄ. Hon skriver dessutom lÄtarna sjÀlv.

PÄ den tiden det fanns skivbutiker överallt, var det nog ett problem för butikspersonalen att veta i vilken avdelning hennes plattor skulle placeras. Hon fick förmodligen egna fack under flera olika rubriker.

PĂ„ »Memphis« vĂ€nder hon sig till en vuxenpublik som tycker om tjejer som sjunger vuxna lĂ„tar med vuxna texter. Och hon gör det med en smĂ„sexig och lite rökig röst som passar bra ihop med innehĂ„llet i lĂ„tarna.

Om det sen rÀcker för att Nancy ska bli ett etablerat namn i hela USA Àr svÄrt att sÀga. Hon Àr det i ett hörn av Kalifornien och det kan ju rÀcka lÄngt. Men jag tror att hon mÄste vÀlja vilken vÀg hon ska följa. Hon har t ex fÄtt en guldskiva för en platta med barnsÄnger. KÀcka och klÀmmiga sÄnger som ungarna tydligen Àlskar att sjunga med i. HÀr har hon alltsÄ en stor publik som gillar gullig musik och hÀr Àr konkurrensen förmodligen inte sÄ rasande stor.

»Memphis« lockar barnens farsor med lĂ„tar som »Fire In the Night« och »Broken Wing Blues«. Onekligen en tuffare marknad, dĂ€r man mĂ„ste kunna slĂ„ sig fram.

Klarar hon det? Kanske.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.