Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
BÀddat för trubbel
Inte Varit SÄ Tuff / Less PÄ Att Vara Förbannad
(Total Punk)

DÄ jag för mÄnga Är sedan fick frÄgan om jag tror pÄ Gud var mitt svar, dÄ som nu, nej. FöljdfrÄgan om jag inte tror pÄ nÄgot, besvarade jag med att jag tror pÄ den offentliga sektorn. Och det gör jag fortfarande.

Vad har det med BĂ€ddat För Trubbel att göra? Egentligen kanske inte mer Ă€n att ilskan i a-sidans »Inte Varit SĂ„ Tuff« kan leda till b-sidans, »Less PĂ„ Att Vara Förbannad«, frustration.

SjĂ€lv Ă€r jag synnerligen trött pĂ„ att stĂ€ndigt bli just förbannad. Kan helt enkelt inte acceptera den rĂ„dande avreglerade tillvaron som ger marknadskrafterna fritt spelrum. Skolor gĂ„r i konkurs, jĂ€rnvĂ€gen hĂ„ller pĂ„ att spĂ„ra ur, gamla fĂ„r duscha en gĂ„ng i veckan, gruvbolag som lovar jobb i Norrland lĂ€mnar efter sig stora miljökatastrofala hĂ„l och de femtio bĂ€st betalda nĂ€ringslivsdirektörerna tjĂ€nar fyrtiosex (46!) gĂ„nger mer Ă€n en industriarbetare. Enligt Dokument InifrĂ„n-dokumentĂ€ren »LönesĂ€nkarna« (SVT Play) befinner sig fördelningen mellan arbete och kapital pĂ„ 1910 Ă„rs nivĂ„ och politikerna nöjer sig med att trĂ€ngas i mitten för att göra piruetter som skall tjusa medelklassen.

Vem tjĂ€nar pĂ„ vad och vart tar pengarna vĂ€gen, för det har ju trots allt aldrig funnits sĂ„ mycket pengar i samhĂ€llet som nu. Det fanns en tid dĂ„ löneförhandlingar alltid slutade med en sĂ„ kallad nattmangling och den obligatoriskt första frĂ„gan journalisterna stĂ€llde morgonen efter var: »Hur gĂ„r det för lĂ„glönegrupperna? «.

Är det nĂ„gon som bryr sig lĂ€ngre?

BĂ€ddat För Trubbels »Inte Varit SĂ„ Tuff / Less pĂ„ att Vara Förbannad« Ă€r en singel framförd med ett musikaliskt ursinne som tar stryptag pĂ„ lyssnaren. Oavsett vad som gjort gruppen intill leda sĂ„ förbannad Ă€r dess ilska och frustration Ă€kta och övertygande. Och vissa dagar Ă€r det bara alltför lĂ€tt att kĂ€nna igen sig.

En eloge ocksÄ till Ruben Dahlstrands omslag som stilmÀssigt pÄminner om bÄde Josef Ladas illustrationer av den tappre soldaten Svejk och George Grosz satiriska tuschteckningar frÄn mellankrigstidens Tyskland

/Per Magnusson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.