Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Jönsson, Micke
The Matter With Me
(A Wonderfield Record)

PÄ nÄgot sÀtt sluter Micke Jönsson cirkeln med sin solodebut.

Alldeles för fÄ Àr medvetna om den stÄtliga vÀstjÀmtlÀnningens inflytande och lÄngvariga givande nÀr det det gÀller finaste sortens rock och rootsmusik.

För de initierade sÄ rÀcker det att droppa bandnamn som Roadhouse, Mercenary Mustangs, Orange Disaster, Foamen, Enzendoh och Humbuggers för att man ska greppa vidden av kulturarbetet som han varit delaktig i sedan tidigt 80-tal.

»T.M.W.M« Ă€r en utsökt fortsĂ€ttning pĂ„ den passionen och dessutom ett strĂ„lande bevis pĂ„ att Mickes lĂ„tskrivarĂ„dra Ă€r av den varmt pulserande arten och uppenbart under fortsatt utveckling.

BrĂ€nslet som driver »T.M.W.M« Ă€r bryggt pĂ„ lika stora delar hjĂ€rta, sjĂ€l och kĂ€rlek till ursprunget.

De dussinet egenhÀndigt pennande lÄtarna fÄr mig att ofta tÀnka pÄ vÄr gemensamma stora personliga favorit, John Hiatt.

Men han kopierar inte rakt av, utan spinner bara respektfullt vidare pÄ Hiatt omistliga kÀnsla.

FrĂ„n öppningen med altcountry fĂ€rgade »Blue Road« till det tunga rock'n'roll drivet i avslutande »World Keep Turning« Ă€r albumet en nonstop blandning av rock, altcountry, pop och americana som tĂ„l vilka jĂ€mförelser som helst.

Mickes sĂ„ng Ă€r strĂ„lande och uppbackad av magnifike producenten och multinstrumentalisten Johan Arveli, trummislegenden PĂ€r »Pyggis« NorĂ©n, Astrid Domino, Mia och Clara Kempff, stĂ€mmsĂ„ng, Lars Åstrand, fiol och Tobias Jönsson pĂ„ munspel sĂ„ finns det faktiskt inte sĂ„ mycket mer att önska.

Tidigare publicerad pÄ bloggen Popgeni

/Björn Bostrand


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.