Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Jönsson, Micke
The Matter With Me
(A Wonderfield Record)

På något sätt sluter Micke Jönsson cirkeln med sin solodebut.

Alldeles för få är medvetna om den ståtliga västjämtlänningens inflytande och långvariga givande när det det gäller finaste sortens rock och rootsmusik.

För de initierade så räcker det att droppa bandnamn som Roadhouse, Mercenary Mustangs, Orange Disaster, Foamen, Enzendoh och Humbuggers för att man ska greppa vidden av kulturarbetet som han varit delaktig i sedan tidigt 80-tal.

»T.M.W.M« är en utsökt fortsättning på den passionen och dessutom ett strålande bevis på att Mickes låtskrivarådra är av den varmt pulserande arten och uppenbart under fortsatt utveckling.

Bränslet som driver »T.M.W.M« är bryggt på lika stora delar hjärta, själ och kärlek till ursprunget.

De dussinet egenhändigt pennande låtarna får mig att ofta tänka på vår gemensamma stora personliga favorit, John Hiatt.

Men han kopierar inte rakt av, utan spinner bara respektfullt vidare på Hiatt omistliga känsla.

Från öppningen med altcountry färgade »Blue Road« till det tunga rock'n'roll drivet i avslutande »World Keep Turning« är albumet en nonstop blandning av rock, altcountry, pop och americana som tål vilka jämförelser som helst.

Mickes sång är strålande och uppbackad av magnifike producenten och multinstrumentalisten Johan Arveli, trummislegenden Pär »Pyggis« Norén, Astrid Domino, Mia och Clara Kempff, stämmsång, Lars Åstrand, fiol och Tobias Jönsson på munspel så finns det faktiskt inte så mycket mer att önska.

Tidigare publicerad på bloggen Popgeni

/Björn Bostrand

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.