Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sundberg, Ellen
Black Raven
(Rootsy / ADA Warner)

LÄt oss inte tjafsa vidare om att Ellen Sundberg bara Àr tjugo Är och att hon jobbar pÄ ICA. LÄt oss i stÀllet fokusera pÄ det uppenbara: att hon pÄ sin debutskiva gör nÄgot av den artistiskt mest konsekventa och övertygande americana som skapats i USA:s femtioförsta delstat.

Ellen Sundberg har en bÀrkraftig röst, men ocksÄ en personlig och lÀtt pratsjungande sÄngstil som perfekt passar de rotfasta lÄtarna och en lyrik som i sin episka attack pekar fram mot nÀsta fras.

Den instrumentala bilden pĂ„minner om Neil Youngs mindre vilda, elektriska stunder. Johan Arveli driver pĂ„ med smĂ„mullrande gitarrspel, men nyanserar ocksĂ„ uttrycket i mjukare steelslingor. Rytmsektionen Robin Lindqvist och Magnus Vikberg kĂ€nns mer Ă€n den hörs och bidrar till en öppnade ljudbild. Och Lars Åstrands fiol ger ytterligare kontur Ă„t musiken i fyra spĂ„r.

/Magnus Eriksson

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.