Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Nelson, Willie
To All The Girls
(Legacy/Sony)

Willie Nelson ute pÄ söndagspromenad. Han fyllde 80 Är i vÄras men rullatorn Àr fortfarande lÄngt borta. Han spatserar med stadiga steg, vÀl medveten om var han sÀtter fötterna. För varje varv runt parken har han en ny kvinna vid sin sida. Oavsett om hennes namn Àr Dolly (»From Here to the Moon and Back«), Emmylou (»Dry Lightning«), eller Loretta (»Somewhere Between«), kÀnns hon lika sjÀlvklar pÄ hans arm som flÀtorna pÄ axlarna.

Utöver den sĂ€regna förmĂ„gan att fĂ„ Ă€ven de mest sentimentala lĂ„tarna att kĂ€nnas genuina, ligger Nelsons frĂ€msta styrka i rösten. Den genomsyras av en trygghet som fĂ„ har vĂ€lsignats med samtidigt som den kan kombineras med, och lyfta fram, vilken annan röst som helst. PĂ„ »To All The Girls«, hans tredje album för Sonys Legacy Recordings, gör Nelson duetter med sammanlagt arton olika sĂ„ngerskor. De har alla en distinkt stil, ingen skulle nĂ„gonsin blanda ihop t.ex. Sheryl Crow (»Far Away Places«) med Mavis Staples (»Grandma’s Hands«), Ă€ndĂ„ lĂ„ter det som att Willie inte gjort annat Ă€n sjungit med var och en av dem.

Som vĂ€ntat domineras skivan av country men har ocksĂ„ inslag av pigg gospel (»It Won't Be Very Long« med the Secret Sisters) och latinska rytmer (»No Mas Amor« med Alison Krauss). Vackrast Ă€r »Will You Remember Mine« med Lily Meola och inte minst den underbart graciösa versionen av »Walkin’« med Norah Jones. »Have You Ever Seen The Rain« kĂ€nns pĂ„ pappret som en av de mest uttjatade lĂ„tarna i samlingen, men tillsammans med dottern Paula skapar Willie en styrka i det lĂ„gmĂ€lda och gör den till en av plattans höjdpunkter.

NÀmnas bör ocksÄ den utmÀrkta versionen av Springsteens »Dry Lightning«. Det vore onekligen spÀnnande att höra Nelson tolka fler lÄtar frÄn »The Ghost Of Tom Joad«. Förmodligen skulle Àven det vara en walk in the park för mannen som vet precis vad han gör bÀst.

/Sandra Rydh

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.